Energetyczna zupa z kurczaka wzmacniająca energię nerek i dla kobiet w połogu.

Energetyczna zupa z kurczaka wzmacnia energię nerek. Jeśli marzną Ci dłonie i stopy, czujesz chłód na nerkach to jest zupa dla Ciebie. Chińczycy gotują ją długo na ogniu, czasem 3 dni i więcej. Szczególnie zalecana jest kobietom w połogu. Dzięki zupie kurczy się macica, ustają krwawienia i piersi produkują mleko. Kobieta taka zyskuje energię i jest mniej podatna na zmęczenie podczas wstawania w nocy. Zupę zaleca się spożywać 2-3 miesiące.

Przykładowy przepis (wg. 5 przemian – między wrzucanymi w kolejności składnikami zachować odstęp czasowy do 5 min.  i mieszać):

3 l wrzątku,

marchew lub inne korzenie,

cebula, por, imbir

sól, 1-3 dużych łyżek namoczonej przez noc fasoli czarnej lub czerwonej lub białej

Można wrzucić algi (dla ochrony przed radioaktywnością)

Na końcu kurczak, może być z kością.

Przykryć i gotować  na małym ogniu i ostudzić. Nie przechowywać z lodówce. Co 2 dni gotować świeżą zupę. Smacznego!

 

Leave a reply