Humus z zielonego groszku… mniam…
Humus…. pasta na chleb. Lekki, delikatny i smakowity. Trudno się od niego oderwać. Raz spróbujesz… na zawsze posmakujesz!
Składniki:
250g zielonego groszku (1 puszka),
1 duży ząbek czosnku,
2-3 łyżki oliwy z oliwek,
1/2 łyżeczki kuminu,
sól i pieprz do smaku,
1/2 łyżeczki chilli – ostrożnie – do smaku.
Wykonanie: do naczynia wsyp groszek, wyciśnięty czosnek, 1 łyżkę oliwy i zmiksuj blenderem do powstania gładkiej pasty. Konsystencję koryguj dodatkiem oliwy lub sokiem z cytryny. Dopraw solą, pieprzem, kuminem i chili do smaku. Odstaw do lodówki. Odczekaj do godziny i … smacznego, bo inaczej być nie może!
Leave a reply
Najpopularniejsze